Verswinkel

OVER DE VERSWINKEL

In plaats van een boerderijwinkel op te richten ergens ver weg op het platteland waar ons melkveebedrijf staat, brengen wij liever ons verhaal naar de consument toe. Zoals de naam al zegt staan wij voor kwalitatief en lokaal bereid voedsel en delicatessen. Dit zijn producten die op ambachtelijke wijze zelf bereid zijn binnen Het Ambacht of samen met andere lokale ondernemers.

In de verswinkel vindt u onder andere rundvlees van onze eigen boerderij. Voor het Holsteinvlees laten wij onze eigen melkkoeien nog een aantal maanden groeien waardoor de vleeskwaliteit toeneemt. Lekker dubbeldoel Holstein rundvlees. Daarnaast bieden we ook heerlijk vlees van het Hereford en Black Angus rund aan. De Herefords komen van onze eigen boerderij en de Black Angus runderen van de familie Nijstad uit Echten. Naast rundvlees verkopen we ook kip en varken. Kip van Pluimveeboerderij Laarman uit Ruinen waar u ook de kuikens en kippen kunt zien dartelen in de zichtstal. Het varkensvlees komt van de familie Vrielink uit Pesse. Zij fokken met Duroc varkens. Deze mooie dieren staan bekend om hun rustige karakter en de heerlijke marmering van het vlees. Al met al een lekker stukje vlees!

 Zuivel bieden we aan in samenwerking met Woldzuivel van melkveebedrijf Timmerman (Ruinerwold) en kaas van Zuivelbedrijf Schoonvelde (Ruinen). Ook werken we samen met de Zuivelhoeve uit Meppel voor heerlijke ambachtelijke producten!

Maar dat niet alleen, ook brood bakken is een echt ambacht en te vinden in ons assortiment. Hiervoor gaan we een unieke samenwerking aan. Elke dag wordt er dagvers brood en banket geleverd door Bakkerij Strampel uit Havelte. Wij verkopen hun heerlijke broden met een groot assortiment, zoals: spelt-, desem-, wit-, bruin-, meergranen-en natuurlijk volkorenbrood en harde en zachte bolletjes. De taarten gaan we zoveel mogelijk bakken met ons team van van de dagbesteding en zullen we dit assortiment aanvullen met gebak, shnitten, sloffen en taarten van Bakkerij Strampel. 

Naast brood en banket is graan nog een belangrijke grondstof voor meer producten. Met granen en eigen geteelde boekweit maken we mixen voor pannenkoeken en poffertjes. Ook is de eigen boekweit los te vinden in de winkel. Daarnaast is er in Het Ambacht een kleinschalige bierbrouwerij te vinden. Hier brouwen we elke vrijdag speciaalbier. Het hele proces is te volgen vanuit de verswinkel en brasserie in Het Ambacht. Naast de verkoop van bieren in de winkel en brasserie organiseren wij ook bierproeverijen. Informeer naar de mogelijkheden. 

Via het Blauwe huis (Ruinerwold) kunnen wij verschillende keukenkruiden, specerijen en theekruiden aanbieden. Met Geerts Best kunt u bij ons ook lokale mayonaise, koolzaadolie en pasta vinden. Daarnaast bieden we nog veel meer specialiteitproducten. Ontdek het in de verswinkel!

ZUIVEL & KAAS

HOLLANDS VLEES

KIP & GEVOGELTE

BROOD & BANKET